2014

Suur ülemuhumaaline käsitööliste ülevaatenäitus AJAST AEGA AJATU

Muhu käsitöö
Selle aasta tippsündmuseks võib kindlasti pidada suure ülemuhumaalise käsitööliste ülevaatenäituse Ajast Aega Ajatu korraldamise, kus oli eksponeeritud Muhu saare käsitööliste 10 viimase aasta tööd- kokku ligi 600 eksponaati 130 meistrilt. Lisaks osalesime Tallinna Kunstihoones toimunud näitusel Ornamentaalne. Väga palju oleme läbi viinud töötube ja koolitusi nii muhulastele kui ka välismaalastele. Selle tõttu sai meie selts ka tunnustuse- kõige koolitussõbralikum organisatsioon Saare maakonnas 2014. Tänu laiapõhjaliste ürituste korraldamisele on huvi seltsi tegemiste vastu hüppeliselt suurenenud, liikmete arv on kasvanud kolmandiku võrra- 26-ni. Iganädalastel kokkusaamistel on alati palju osalejaid, välja pakutud üritustel lai kandepind. Koostöö valla asutustega on kujunenud traditsiooniks, samuti iga-aastane seltsi käsitööauhinna väljaandmine parimate käsitööliste tunnustamiseks ning Saku Suurhallis toimuval mardilaadal osalemine. Seltsi käsitööpood Liival (avatud jüripäevast mihklipäevani) on hea väljund meistritele oma toodangu turustamiseks, samuti võimalus seltsile tegevuse jaoks raha teenida. Poe ruumides saab korraldada ka seltsiliste käsitöönäitusi.
Seltsi liikmed on aktiivselt osa võtnud teistes paikkondades toimuvatest üritustest ning võõrustanud teisi seltse.
Kel aastal oleme suhelnud paljude teiste rahvustega: hollandlaste, ameeriklaste, taanlaste, jaapanlastega, korraldanud neile koolitusi ja presentatsioone. Korduvalt käidi meie meistrite õpitubasid ja käsitööpoes toimuvat jäädvustamas.
Saime eelmise aasta lõpus seltsile oma ruumi, mis nõudis sisustamist ja töövahendite (kangasteljed jm) ülespanemist, et selles aktiivset seltsitegevust arendada. See oligi selle aasta prioriteet: projektide kirjutamine, töövahendite soetamine, koolituste ja õpitubade läbiviimine, kogukonnale kasulik laiapõhjaline tegevus. Kokku saime rahastuse 3 projektile, mille toel on seltsi ruumis nüüd kööginurk koos kaasaegse sisseseadega ning tegevuseks vajalik mööbel ning tarvikud. Lisaks ostsime ka 2 õmblusmasinat. Projekti rahade abil korraldasime ka suvise käsitöönäituse, mis oli avatud 9 päeva ja ja kõigile huvilistele tasuta. Kokkuvõtvalt võib öelda, et viisime plaanitu ellu ja jõudsime rohkemgi.

no images were found